Au inceput piesele de teatru la Curtea Berarilor!

In fiecare miercuri si joi, puteti merge la Curtea Berarilor pentru o portie sanatoasa si amuzanta din opera mereu actuala a lui Nenea Iancu. Aseara au inceput reprezentatiile de teatru, pastile scurte de 30 de minute care ne aduc aminte inca o data ca problemele Romaniei sunt mereu aceleasi si tipologiile umane nu se schimba atat de usor.

teatru

Intr-o atmosfera relaxata, departe de cea dintr-o sala traditionala de spectacol, la o bere si un mic, am avut parte de un dialog amuzant intre trei personaje: asupritul, cel care e impotriva guvernului si nu-i convine nimic, asupritorul, cel care sustine puterea, mediati de "un publicist" fara opinii, un fel de "lasa-ma sa te las, nenica".

piesa de teatru piesa de teatru

Actorii, in delicioase costume de epoca, la o masa cu mici si halbe mari de bere, au dezbatut timp de jumatate de ora problemele grave ale tarii, au criticat sau au sustinut guvernul, au vorbit despre o intamplare unde s-au ciocnit tinerii condusi de eminentul student Coriolan Draganescu (personaj in Tempora lui Caragiale) cu banditii de politisti trimisi de guvern sau despre moravurile usoare ale doicilor din vremea de azi.

piesa de teatru piesa de teatru

Publicul, o parte venit special pentru spectacol, o alta parte care se afla intamplator acolo, a fost receptiv si s-a amuzat copios la replicile pline de miez ale personajelor. Chiar au facut analogii cu situatia din politica actuala, au glumit si s-au simtit bine.

piesa de teatru piesa de teatru

Puteti merge si astazi la Curtea Berarilor pentru o reintalnire cu Caragiale, cu Bucurestiul vechi si, de ce nu, cu berea.

Nici o palavra inca vrei sa palavragesti?

Vorbe

Bucurescii, ingramadirea aceasta paradoxala, in care se intalnesc atatea aspecte contradictorii - batrane si moderne, elegante si boccii, duioase si hilariante -, prezinta, pentru pictorul insetat de frumusetea vie, un nesfarsit domeniu de inspiratie" - N.N. Tonitza

Concurs

Redescopera Bucurestiul de altadata

Harta Ceasurilor Timisoreana

Ceasuri Timisoreana

D'ale Bucurescilor

Ce preferi in timpul liber?
|Rezultate|Alte sondaje