HotTimisoreana aduce inapoi Bucurestiul de odinioara

Timisoreana rememoreaza povestile Bucurestiului interbelic, il cauta ascuns prin Bucurestiul contemporan si ii marcheaza locurile emblema cu un frumos ceas stradal de epoca.

capsa timisoreana

In 1850 se deschidea cofetaria "La doi frati, Anton si Vasile Capsa", unul dintre locurile emblematice ale interbelicului, care ne trezeste si acum nostalgii cand trecem pe langa el. A fost cafeneaua artistilor si scriitorilor, o intalnim mentionata in marturiile vremii, in jurnale si publicatii. Daca ne-am duce inapoi in timp, cine stie cate secrete ale lumii culturale si politice am afla.

E doar unul dintre locurile unde Timisoreana a decis sa monteze ceasul simbol, urmand inca noua astfel de marturii ale trecutului. Urmatorul va fi la Palatul Regal, pe celelalte opt va asteptam sa le ghiciti. :) Locurile sunt marcate simbolic cu un ceas care te duce cu gandul la farmecul de odinioara.

Proiectul Timisoreana isi propune sa continue si cu alte initiative legate de Bucuresti, de trecut si de lucrurile frumoase ce merita (re)descoperite.

andreea 19:44 la 01 August
2
|
#1. buna bere

no coment


Staicu Mihaela 13:36 la 14 August
2
|
#2. concurs

urmatoarea locatie cred ca este Foisorul de Foc.


andreea 22 12:08 la 28 September
1
|
#3. PIATA MATACHE

Locurile Capitalei, în care s-au născut cele mai frumoase poveşti urbane, s-au legat mai întotdeauna de oameni. Dintre cei care au lăsat în urmă istoria unor locuri este şi Matache Măcelarul, înviat în capitalism de publicitate şi de mezeluri „meşteşugite” si mai putin pentru numele atribuit cunoscutei piete.
Piaţa „Matache” - cea care ii poarta de fapt numele,se află la intersecţia Căii Griviţei cu Calea Buzeşti, renumit loc de tranzit al comercianţilor de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Printre ei se afla şi măcelarul Loloescu Matache. Acesta şi-a început afacerea după Războiul de Independenţă, către 1879, când au început să se construiască vestitele hale.
Acesta a intrat în folclorul urban nu pentru specialităţile lui din carne, ci datorită localizării halei in care îşi desfăşura activitatea. Astăzi, piaţa care poartă numele comerciantului parcă stă să cadă, printre pepeni, fast-fooduri şi berării de duzină.Cateva ziare de renume din Bucuresti încearcă să refacă, la un secol distanţă, istoria lui Matache pentru ca acesta este un exemplu tipic de legendă urbană.
Ca si scurta paranteza, Matache a mai avut un frate mai mare, Marin, care, la 1866, cu prilejul căderii lui Cuza, a fost concentrat. Refuzul de a primi ordinul s-a lăsat cu bătăi straşnice şi intervenţia jandarmilor”, spune istoricul Adrian Majuru. La capăt de oraş, trăgeau şi birjarii, şi vânzătorii de nimicuri.
Cand treci pe acolo, daca inchizi ochii, inca mai auzi forfota negustorilor care odata impanzeau zona periferica a Bucurestiului, si din care acum a ramas doar ruine....ady 22:18 la 21 Noiembrie
1
|
#4. poveste

pestetot in lume .. indiferent de principi omul apreciaza berea si nu ori ce fel de bere ...ci berea buna .. dar daca stam sa ne gandim mai bine nu vom mai putea savua aceasta bere pentru ca .... avem un stat care va pune atatea taxe si impozite asa ca stati l;inistit ca pe viitor berea va fi facuta din ...prafuri si euri ca restu alimentelr pe care le savuram si supnem ce ... satiaone si sanatoase sunt ... multumesc


Andreea Palaghita 23:30 la 05 December
1
|
#5. Concurs

Palatul telefoanelor


tanko ramona 15:19 la 03 May
3
|
#6. eu cred...

IZVORUL RECE


Vorbe

Bucurescii, ingramadirea aceasta paradoxala, in care se intalnesc atatea aspecte contradictorii - batrane si moderne, elegante si boccii, duioase si hilariante -, prezinta, pentru pictorul insetat de frumusetea vie, un nesfarsit domeniu de inspiratie" - N.N. Tonitza

Concurs

Redescopera Bucurestiul de altadata

Harta Ceasurilor Timisoreana

Ceasuri Timisoreana

D'ale Bucurescilor

Ce preferi in timpul liber?
|Rezultate|Alte sondaje