Seara de tango la Vulpea Rosie

Protipendada Bucurestilor a avut neasmuita ocaziune de a asista la o seara de o deosebita virtuozitate muzicala, cari a incins sangele latin al spiritului nostru balcanic in furtunoase tangouri, sguduind din temelii stabilimentul localului Vulpea Rosie din strada Selari, no.16.

In intunecimea si decorul intim al restaurantului, intr-o seara caniculara de august, bohema clientela fidela, informata de gura binecuvantata a targului si de cea a gazetelor, se adunase in par pentru a'l asculta pe tanarul Ignacio Corsini, unul dintre cei mai apreciati cantareti ai insoritei Sicilii, adoptat de natia argentiniana si supranumit deja in cercurile de aficionados de tango " El caballero cantor". Dl. Corsini a facut cariera in domeniul tango'ului argentinian, dupa o scurta imersiune in El Dorado'ul cinematografic, avand cateva roluri nememorabile in Milonguita si, recent anul acesta, in Rapsodia gaucha.

ic

Introdus in scena de orchestra localului, dl. Corsini a tinut sa spuna cateva cuvinte onoratei adunari, traduse de dl. V. Demetrius, care a fost vocea sa in romaneste: "Paserile cerului m'au invatat francheta cantecului lor, fara de martori, in supremul peisaj al Naturei. Am invatat sa cant precum ele, natural si fara de efort".

La inceput timide, cuplurile de la mese au ascultat intr'o liniste de nu mai sbarnaia nici musca recitalul pasional al cantaretului, cari, dovedind un subtil simt de show-man, a invitat galant pe una din elegantele doamne din primele randuri la un tango clasic, la cari n'a lipsit nici sensualul trandafir ros-aprins. Vazand acestea, junii prezenti in adunare, pentru a nu se afla mai prejos, si'au invitat la dans partenerele, dovedind ca sangele latin apa nu se face, in ciuda fluviilor balcanice cari l'au spalat de'a secole.

Cupluri esite la promenada de seara se ingramadeau la ferestrile dela strada, incercand sa fie partase chiar si dela distanta la spectacolul vibrant al trupurilor deslantuite erotic in tango-ul argentinian. Cand chitara a inceput primele acorduri ale binecunoscutei sansonete Zaraza a dlui Benjamin Tagle Lara, pe cari si artistii nostri locali o incearca timid prin localuri dela o vreme, niciun sgomot nu a mai perturbat emotia cantaretului de pe scena, dar prin adunare a trecut un fior electric mut, ce a facut sa sdrangane pana si geamurile de cari copiii din mahalaua Lipscanilor stateau cu nasurile lipite admirativ.


A fost o seara de neasemuit in istoria sentimentala a acestei veri deosebit de caniculare, a carei fierbinteala a fost placut accentuata de tumultul muzical indraznet al cantautorului Corsini intr'un un spectacol cari a durat pana la primul cantat al cocosului, spre bucuria birjarilor ce asteptau deja primii musterii ai diminetei palide pe caldaramul inca arzator al cheiului dambovitean.

5 palavre

Mihai 13:35 la 23 September
2
|
#1. limba română

Destul de frumoasă exprimarea și toată inițiativa asta însă ar fi ceva de adăugit. Dacă tot scrieți în română și se incearcă un stil vechi, găsesc diacriticele esențiale și mai ales folositoare.
E posibil ca un puștan dezorientat să aterizeze aici și să-și întrebe bunicul/tatăl/mama ce e ala un musteriu și nu mușteriu.


Spoonman 21:23 la 27 Ianuarie
0
|
#2. :)

minunat.Diana Pris 02:31 la 03 April
0
|
#3. Felicitari!

...si cam atat pentru moment :)


Radu Dondera 07:47 la 18 August
2
|
#4. pod peste timp

si inca se mai asculta Ignacio Corsini la milonga in Bucuresti :)


ana 23:12 la 22 December
0
|
#5. ...

minunat si interesant


Vorbe

Bucurescii, ingramadirea aceasta paradoxala, in care se intalnesc atatea aspecte contradictorii - batrane si moderne, elegante si boccii, duioase si hilariante -, prezinta, pentru pictorul insetat de frumusetea vie, un nesfarsit domeniu de inspiratie" - N.N. Tonitza

Concurs

Redescopera Bucurestiul de altadata

Harta Ceasurilor Timisoreana

Ceasuri Timisoreana

D'ale Bucurescilor

Ce preferi in timpul liber?
|Rezultate|Alte sondaje