La sicul de Paris, dupa stofe pe Lipscani

Doamnele din lumea buna povestesc cu dor de zilele cand pe Lipscani erau blanuri frumoase de la Leipzig aduse. Acum moda dicteaza altfel si in loc de sase metri de matase rosie, damele cu tigaret cauta 80 de centimetri pentru o rochita trei sferturi sau pan'la genunchi. Nu mai traim pe vremea bunicii sa umblam doar cu varfurile de pantofi lacuiti la vedere pe cand visam la nisipul de Balcic.

La sicul de Paris, noul butic deschis pe strada, orice bonfam poate face rost de gardirob de catalog francez. Un sfat va ofer, mergeti de vedeti modele de rochite cu manecute bufante si funde prinse la spate. Plus raionul de galanterie, unde se gasesc ciorapi din matase sau bumbac fin, rezistenti pentru o noapte de dans in doi la Flora, 80-90 de lei perechea. Manusile sunt 160 de lei perechea de croset. Parol, ca'i chilipir!

lispscani lipscani

Au si catifele, damascuri si argintarii usoare. Plus o vanzatoare priceputa tare cari stie ce ti se potriveste de cum pasesti in dreptul buticului. Te imbraca din cap pana-n picioare, din doua vorbe si trei miscari, gardirob complet la 775 de lei. Semn ca oricat de frantuzesc ii e numele, pe atat de orientali ii sunt patronii in vorbire.

Cu regret pentru bonfam care vindea trebuie sa marturisesc ca matasurile erau artificiale, nici pe departe de calitatea celor de la Galeriile Lafayette, dar pentru un consum de foileton, ma precipit sa presupun ca nu va cunoaste nimeni diferenta.

Pe Lipscani doar masinile stopara avansul comercial cari te asalteaza de pe toate galantarele si toate reclamele cu litere de-o schioapa. Si bascele agatate de sarme sunt un dublu viciu, nu ajungi cu usurinta la ele, dar si cand iti pica pe cap, pica cu tronc si nu te lasi pana nu faci ceva sa le ai pentru plimbarile de seara. Sa ne vedem cu drag La sicul de Paris, unde orice tanara ar trebui sa cheltuie economiile.

Nici o palavra inca vrei sa palavragesti?

Vorbe

Bucurescii, ingramadirea aceasta paradoxala, in care se intalnesc atatea aspecte contradictorii - batrane si moderne, elegante si boccii, duioase si hilariante -, prezinta, pentru pictorul insetat de frumusetea vie, un nesfarsit domeniu de inspiratie" - N.N. Tonitza

Concurs

Redescopera Bucurestiul de altadata

Harta Ceasurilor Timisoreana

Ceasuri Timisoreana

D'ale Bucurescilor

Ce preferi in timpul liber?
|Rezultate|Alte sondaje