Johnny Weissmuller: Un stejar banatean in curtea Hollywood-ului

Iata ce se istoriseste pe la portile Hollywood-ului:

Pe platourile de filmare ale epopeii Tarzan, cand Johnny Weissmuller a facut cunostinta cu partenerul sau de poveste, Cheetah cimpanzeul, salbaticiunea nu l'a avut la suflet pe timisorean. Maimuta a marait cu ferocitate si si'a descoperit coltii, gata sa plonjeze si sa imprastie sange banatean. Dar Johnny Weissmuller, cu un calm de admirat si un control ireprosabil, si'a scos cutitul de recuzita din teaca, l'a fluturat prin fata ochilor jivinei, dupa care a trantit cimpanzeul de pamant cu hotarare, dar fara malitiozitate.

De atunci, cimpanzeul l'a urmarit pe Weissmuller precum un catelus cuminte, sorbindu'l din ochi pe noul sau stapan. Astfel de om este Johnny Weissmuller. Daca a domesticit o salbaticiune veridica, atunci Hollywood nu ar trebui sa fie o jungla prea napraznica.

tarzan tarzan

Cu siguranta ati auzit de persoana dansului in decursul conversatiilor pe teme atletice. Dl. Weissmuller are numeroase succese la activ in universul fluid al inotatorilor. In doar cinci ani a dominat fara drept de apel toate probele de inot olimpice la care s-a inscris.

Nascut la Timisoara din parinti modesti  - tatal ziler iar mama lucratoare in fabrica de tutun - baiatul a emigrat alaturi de familia sa in Statele Unite ale Americii cand avea varsta frageda de sase luni. Copil bolnavicios din fire, doctorul i'a sugerat sa se apuce de inot.

Banuia oare domnul medic ce pasiune avea sa aprinda in spritul tanarului? Numai pasiunea poate sa fie trasa la raspundere pentru cele 67 de recorduri mondiale doborate in probele de inot si pentru cele 5 titluri olimpice.

In 1929 Johnny Weissmuller s'a retras din competitii sportive si a fost abordat de compania BVD pentru a filma reclame si diverse spectacole. Cariera sa insa a luat o turnura neasteptat de prospera, cand a acceptat din partea studiourilor MGM rolul barbatului din jungla care este adoptat de cimpanzei. Iar productia lansata doar luna trecuta se bucura de un succes de nedescris. Johnny Weissmuller este cu siguranta visul american intrupat.

Studio-urile MGM, nasul productiei, au procedat bine prin a semna un contract de sapte ani cu Weissmuller. Fara dubiu, acest stejar si'a infipt bine radacinile in curtea Hollywoodului si va creste falnic pana sa acopere toata lumea cu umbra sa.

andrei 13:41 la 31 Iulie
0
|
#1. www.metropotam.ro cauta traducator competent

"Banuia oare domnul fizician..." ati luat un articol in limba engleza despre weissmuller si ati tradus phisician fizician? ca alta explicatie nu gasesc pentru a zice la un doctor fizician... macar dati o referinta la sursa daca tot v-ati dat de gol.


ABBA 01:50 la 24 December
0
|
#2. Freidorf nu Timisoaea

S-a nascut in Freidorf, nu in Timisoara... in anul 1904, astea erau doua localitati total diferite. Freidorful este o comuna nemteasca, care si`a pastrat si in prezent arhitectura svabeasca...


Vorbe

Bucurescii, ingramadirea aceasta paradoxala, in care se intalnesc atatea aspecte contradictorii - batrane si moderne, elegante si boccii, duioase si hilariante -, prezinta, pentru pictorul insetat de frumusetea vie, un nesfarsit domeniu de inspiratie" - N.N. Tonitza

Concurs

Redescopera Bucurestiul de altadata

Harta Ceasurilor Timisoreana

Ceasuri Timisoreana

D'ale Bucurescilor

Ce preferi in timpul liber?
|Rezultate|Alte sondaje