C.F.R. - Ripensia 3-2 un match pasional

Nu putem spune ca a fost un match de factura ridicata pe terenul Romconit, dar spectatorul venit la gazon s-a putut felicita de a fi martor la un adevarat match de campionat.

Timisorenii s'au aflat intr'o zi proasta. N'au stiut sa practice un joc tehnic si eficace care sa se impace cu goaluri in echipa. Este explicatia slabei performante furnizata de Ripensia.

Publicul este in drept sa'i ceara un joc bun unei echipe cu renumele Ripensiei. Dupa un inceput bun, timisorenii au fost nevoiti sa se adapte felului de joc al CFR-ului. In primele douazeci de minute inaintarea lor a facut cateva combinatii reusite, dar tabela a ramas imaculata.

Insa CFR-ul a inceput sa reactioneze si s'au aratat gaurile din echipa de peste Carpati, mai ales acolo unde se afla Deheleanu, care parea inexistent. Linia  de inaintare nu tragea deloc la poarta, toti componentii echipei pareau ca ar fi avut nevoie de studii aprofundate asupra shoot-ului. Mai rasariti au fost Dobai si Beke care au renuntat la jocul "dupa carte", au intrat in careu si au marcat doua goaluri.

Mai intai, dupa un fault al lui Ujlaghy vine un shoot fulgerator al lui Rafinsky, care-l secera la pamant pe Wetzer II. In min 8, mingea ajunge la Dobai si acesta inscrie din 6 metri. Desi Ripensia era strasnic dominata, CFR-ul nu reusea nimic: Boros, Atila sau Chiroiu isi risipesc ocaziile favorabile. Burger salveaza tot ce se indreapta spre plasa lui.

Apoi timisorenii isi revin, un corner tras de Dobai ii face pe Wtzer II si Kotormany sa se ciocneasca violent si sa paraseasca terenul ca se intre din nou dupa un rastimp in repriza a doua. Desi in 10 oameni, Ripensia a renascut si Beke scapat pe extrema marcheaza din apropierea portii. Bucurestenii stateau linistiti, crezand ca e off-side. CFR - Ripensia 0-2.


In a doua repriza
, CFR-istii au simtit punctul slab al Ripensiei  a carii inaintare n'a mai functionat decat prin iesiri individuale, iar prin lansarea extremelor au marcat trei goaluri in opt minute. Zombory face o greseala si Boros marcheaza in minutul 7. Tot el egaleaza pentru bucuresteni dupa ce trece de Agner si inscrie printr'un shoot puternic.  

Infernul timisorenilor continua. Mingea se afla in careu unde Burger face hand si Atila transforma un 11 metri, dar are totusi un shoot slab.

Bucurestenii au batut echipa Ripensia cari nu a mai contat in joc dupa primirea goalurilor. Timisorenii au incercat un joc fara combinatii, dar au pierdut un 11 metri batut de Ciulac in bara. Cu toate ca au masat jucatorii in careul bucurestenilor, tot n-au reusit sa mai prinda egalarea.

Degeaba a incercat Ripensia sa continue jocul tehnic dupa prima jumate a reprizei, fiindca CFR-ul i-a destramat tot avantul, fiind de un oportunism ce-l ridica mult in ochii nostri.

Totusi au avut si ei anumite lipsuri. Prezenta lui Gerbrovsky le-a ingreunat jocul bucurestenilor. Cand la atac, cand in defensiva, el a pierdut numeroase mingi favorabile, tragand mizerabil la poarta. Dar nu putem contesta. A fost o victoria justa si pe deplin meritata. Si sigur nu va fi ultima in Divizia Nationala.

Nu mai trebuie sa mentionam ca arbitrajul d-lui Xifando a fost, ca de obicei, excelent.

Nici o palavra inca vrei sa palavragesti?

Vorbe

Bucurescii, ingramadirea aceasta paradoxala, in care se intalnesc atatea aspecte contradictorii - batrane si moderne, elegante si boccii, duioase si hilariante -, prezinta, pentru pictorul insetat de frumusetea vie, un nesfarsit domeniu de inspiratie" - N.N. Tonitza

Concurs

Redescopera Bucurestiul de altadata

Harta Ceasurilor Timisoreana

Ceasuri Timisoreana

D'ale Bucurescilor

Ce preferi in timpul liber?
|Rezultate|Alte sondaje