HotAglomeratie de reclame mon ser - comert de nestavilit la bulevard

A cui o fi pricina, de trebuia sa fie plin de afisuri. Noroc cu dogoarea ca sa ne aparam sub palarii si totul pare mai aerisit, departe de scrierile ce se incaleca si de panourile ce is la fel de insistente ca un petitor din obor.

Bucurestiul devine sufocant, Lafayette-ul Micului Paris a devenit, mon ser, un cumul de literatura. Promenadele sunt perturbate de peisagistii comertului, nici o strada fara panou, nici un pod fara semne.

victoriei  vitoriei
Calea Victoriei - traficul cotidian

Sa fie comerciantii asa de speriati de vestile ce sosesc din Vest, de urbea se umplu de afisuri? Ce bucurie sa mai aiba o domnisoara ce iese seara la bulivard, daca toata privelistea este perturbata intr-un fel violent de  litere de-o schioapa pe reclame ce umbresc vechile hanuri. 

Doar abia ce se mai curata Lipscaniul de spiritul oriental cu buticurile La Parizianca sau La sicul de Paris si acum se umplu de hartii.

Cochetariile sunt primite prin pura lor infatisare, o silueta frumoasa ce vinde miresme tulburatoare pentru barbati daca sunt folosite de dame, galanteriile de matasuri, un chapeau chic sau o pereche de manusi din dantel, imbie ochiu si faptura.

Nu zice nimeni a talmaci informatiile, a nu scoate in vitrina micile bucurii, cum ar fi chocolata Suchard sau prafurile de cacao, dar apelurile insistente ale comerciantilor de mobile sau vechituri, ar trebui sa cunoasca modestia si opulenta bunului gust.

Noroc cu Cismigiul si al sau chiosc, un deliciu pentru zile calduroase cand orice dama se poate plimba in voie, fara pauzele de literatura de foileton de pe panouri. Desi pantofii aia cu patent aratau tres chic.

cismigiu cismigiu

Vorbe

Bucurescii, ingramadirea aceasta paradoxala, in care se intalnesc atatea aspecte contradictorii - batrane si moderne, elegante si boccii, duioase si hilariante -, prezinta, pentru pictorul insetat de frumusetea vie, un nesfarsit domeniu de inspiratie" - N.N. Tonitza

Concurs

Redescopera Bucurestiul de altadata

Harta Ceasurilor Timisoreana

Ceasuri Timisoreana

D'ale Bucurescilor

Ce preferi in timpul liber?
|Rezultate|Alte sondaje