Medalion: Coana Mita Biciclista

 1. Ce scrie la tine in cartulia de identitate?

Maria Mihaescu, nascuta in 1885, la Ditesti, judetul Prahova. Sunt tres enchantee ca nu-mi scrie si porecla "Mita biciclista", pe care mi-a dat-o George Ranetti, redactorul sef al revistei "Furnica", bietul ziarist amorezat de mine si pe care eu l-am refuzat.

2. Din ce iti castigi painea?

Ma cherie, eu nu trebuie sa-mi castig painea, parce que, generalul Dumitrescu, barbatul meu, are grija de asta. Pe el il trimit la cersit la un magazin alimentar de pe strada Mendeleev, imbracat saracacios, ca apoi sa cinam la Athenee Palace. Et aussi, mai beneficiez material de la barbatii care-mi elogiaza beatitudinea.

coana mita

3. Cu ce te lauzi?

Je suis o coana frumoasa, nu prea inalta (cam un metru saizeci), cu parul blond tuns scurt si ochi verzi-albastri. Sunt curtata de multi barbati celebri: Nicolae Grigorescu (trecut de 50 de ani), Octavian Goga sau regele Ferdinand. El mi-a daruit casa de langa Piata Amzei, casa cu doua corpuri, ce-mi poarta numele.

Eh, ma cherie, chiar regele Manuel al Portugaliei m-a cerut de soata, dar am refuzat. Raman fidela amorului pentru doctorul Nicolae Minovici, parintele societatii „Salvarea“.

Sunt o extravaganta in Micul Paris parce que je suis biticlista. Pardon, sunt singura biticlista.

4. Care iti este cel mai drag loc din Capitala?

Oooo, ador Calea Victoriei vara, cand e inflorit teiul si damele cochete ies la promenada.

5. Unde iesi in Bucuresti?

La Casa Capsa, la balet, tocmai am vazut Lacul Lebedelor si ador sa-mi vopsesc parul la cel mai chic coafor de pe Calea Victoriei.

6. Cum de te plimbi cu bicicleta?

J'aime ma biciclete cu ghidon de argint. Am o cascheta de matase, infasurata in voal alb din care rasar incrucisate doua ace mari a la madame Butterfly.

Sunt singura femeie vazuta in Bucuresti pe biticleta, imbracata in pataloni, dar vreau ca si celelalte conite sa se plimbe alaturi de mine. Ador sa-mi fluture vantul prin par!

7. Unde ne putem intalni cu tine?

In locurile elegante si scumpe din oras, pe Calea Victoriei sau la casa mea de pe str. Biserica Amzei nr. 9. Sunt obisnuita cu luxul: detin o trasura, o masina coupe, slugi si nu pot sa mananc decat la Athenee Palace.

8. Povesteste o intamplare haioasa din viata dumitale

Am fost prima femeie care s-a balacit in mare, imbracata intr-un costum de baie considerat sumar, pentru ca toata lumea facea baie in halat. Acest fapt a determinat o interventie a unui sef de post care a inceput sa fluiere precipitat ca eu sa ies din apa.

Asa ca, m-am dus imperturbabila la politist, l-am lovit cu umbrela de plaja si l-am intrebat curioasa "de ce suiera". Parol!


Malina 00:10 la 13 Iulie
1
|
#1. Cona Mita , biciclista

In ziua de azi, ca sa te mai numesti nonconformist si curajos , nu mai ai decat sa iesi pe strada gol-pusca. E tot ce-a mai ramas. Parol d'honneur, mon cher !


Ana 18:04 la 13 Iulie
1
|
#2. Pardon ma chere

Extravagant este in ziua de azi sa te imbraci ca mitza biticlista si sa iei pe strada pe bicicleta. Zau de nu ar fi intr-un mare fel!


mirela 23:17 la 01 March
1
|
#3. coana mita biciclista

ca sa iesi gol pusca nu mai esti neconformist:)) sunti multi ce o fac in ziua de azi, iar cu bicileta la plimbare......nu e nimic special, dar ca Mita nu mai este nime, frumos mi-ar fi sa vad pe strada o domnisoara cu umbrela din dantela din Paris, cu manusi si palarie cu plasa pe fatza , cu o rochie din "80, frumos la plimbare intr-o zi de primavara!!!!!
asta da surpriza


Artistuletsul 06:12 la 11 March
1
|
#4. Asta da surpriza :)))

...ca personalitate tipa e f misto..si pentru acele vremuri,da,era o raritate..o pata de culoare in acel peisaj plin de traditii patriarhale,superstitii si arta..Da` de unde si pana unde io..femeie...asta ma depaseste :)))


george 12:36 la 12 March
3
|
#5. :))

Ar trebui sa se faca un film romanesc si personajul principal sa fie coana mita ;))


Eu 14:17 la 07 Iulie
0
|
#6. Socant

Poate ar fi socant sa iesim goi pe strada, pe bicicleta. Barbatii cu un ciorap, ceva, sa nu ii arda soarele :))
Parca sa zic ca si asta s-a facut deja.


Vorbe

Bucurescii, ingramadirea aceasta paradoxala, in care se intalnesc atatea aspecte contradictorii - batrane si moderne, elegante si boccii, duioase si hilariante -, prezinta, pentru pictorul insetat de frumusetea vie, un nesfarsit domeniu de inspiratie" - N.N. Tonitza

Concurs

Redescopera Bucurestiul de altadata

Harta Ceasurilor Timisoreana

Ceasuri Timisoreana

D'ale Bucurescilor

Ce preferi in timpul liber?
|Rezultate|Alte sondaje