Teatrul radiofonic... o mare dezamagire, monsieur...

In urma cu doar trei ani, la prima transmisiune in eter, teatrul la microfon ma umplu de speranta. Iata o cutie fermecata cel putin, care te conduce agale, prin ochii mintii, in locuri straine de tine insuti, mon cher. Asculti la ea si stirile, si muzica momentului.

Dar traiesc o crunta dezamagire, dragii mei, trebuie a ma confesa si a va face triste reprosuri. Ce daca pe 11 februarie s-a dat in folosinta studioul cel mare, cu dotarile lui, cu camera speciala pentru teatrul radiofonic?

Spectacolele transmise sunt putine, repertoriul este sarac, si aud din ce in ce mai des reluari ale unor montari precedente. Pot mentiona doar Mesterul Manole de Octavian Goga, in cadrul unui medalion dedicat scriitorului, sau Faust, de Goethe, in regia lui V. I. Popa, pe 26 martie.

Dar de atunci, domnii mei si preafrumoase domnite? Este jumatatea anului si la radio am auzit doua piese de teatru si un concert radiofonic. Unde este revolutia anuntata de dumneavoastra in urma cu doar trei ani?

Unde sunt Chirita in provincie, Chirita in Iasi si Chirita in voiagiu, de maestrul Alecsandri, piese promise nu cu mult timp in urma acestui stimabil public dornic de cunoastere?

Putin, dragi domni. Revoltator! Da, ma declar revoltat. Cateva acte de referinta ale unor cateva piese bune, dar nici o premiera de renume si anvergura. Nici nu se anunta.

Teatrul radiofonic fuse o mare tentatie dar, pe zi ce trece, vad tot mai multi cumparatori de cutii de lemn rasunatoare cum merg la bodegile de peste strada sa asculte cantecele populare la mare moda acum.

Si aveti grija, iata discul. Vine tare din urma. Iar aceasta noua societate, Electrecord, are un viitor luminos in fata. Poate vor decide sa faca selectiuni si ale pieselor de teatru celebre, pentru ca toata lumea sa le asculte acasa, in intimitatea caminului lor.

Ziua buna, domnilor! Si minte mai multa, va doresc...

Cristina Foarfa Cristina Foarfa 17:55 la 29 Iunie
0
|
#1. Palavra noua

Mon cher, esti deosebit de critic. Revolta nu face bine la sanatate. Mergi la Capsa sa te relaxezi la o prajiturica.


ShredBetty 22:08 la 08 Iulie
0
|
#2. Palavra noua

Nemaipomenita idee, Cristina! Mai ales ca in 1932 fratii Capsa deja inventasera prajitura Joffre...


Vorbe

Bucurescii, ingramadirea aceasta paradoxala, in care se intalnesc atatea aspecte contradictorii - batrane si moderne, elegante si boccii, duioase si hilariante -, prezinta, pentru pictorul insetat de frumusetea vie, un nesfarsit domeniu de inspiratie" - N.N. Tonitza

Concurs

Redescopera Bucurestiul de altadata

Harta Ceasurilor Timisoreana

Ceasuri Timisoreana

D'ale Bucurescilor

Ce preferi in timpul liber?
|Rezultate|Alte sondaje