Muzica Bucurescilor de acum

Dupa primul razboi mondial, Bucurestii a devenit, in scurt timp, una din urbele cu cele mai multe restaurante, bodegi si berarii de prin partile acestea ale Europei. Orchestrele, tarafurile, formatiile de jazz si de muzica usoara au inflorit ca margaretele dupa ploaie.

Peste tot observi instrumentistii virtuozi, fie ei guristi sau lautari tigani. Si daca nu doriti a va deranja dupa-amiaza, puteti sa ii ascultati la inventia aceasta magica, discul, care din ce in ce mai mult tese fondul sonor al urbei noastre.

Tot mai multi interpreti de prestigiu aseaza ale lor romante, cantece de pahar, tangouri, foxtroturi, charlestonuri pe aceaste rotunduri stralucitoare.

foto

Si oare cine in ziua de azi se mai uita dupa finetea mancarurilor la restaurante si bodegi, cand seara iti poate fi luminata de solisti, dirijori sau orchestre dintre cele mai diverse. Dintre artisti prestigiosi ii amintim pe Grigoras Dinicu, Gheorghe Carabulea sau Nicusor Predescu...

Si din ce in ce, tot mai multi valorosi cantareti de local, deveniti si mai populari prin intermediul discurilor, apar pe scena bodegii bucurestene. Si ce concurenta, dragi cititori. Norocosi suntem a trai in astfel de zile de creatie.

Ca pentru a marca nasterea acestui viitor al muzicii, a luat fiinta Electrecord, societate anonima pe actiuni. Scopul societatii e de a incepe, in maxim 2 ani, productia fonografica. Muzica Bucurestilor va putea fi auzita in toata tara.

Cristian Vasile
, Jean Moscopol, Titi Botez, Gion, Dorel Livianu, Zavaidoc, Mia Braia si Petre Alexandru vor avea vocile imortalizate pe aceste discuri, pentru a fi ascultati de lumea intreaga si peste ani si ani.

Sa nu ii uitam pe si sa le prezentam omagiile noastre compozitorilor: Ionel Fernic, Vasile Vasilache, Petre Andreescu, Ion Vasilescu, Vespasian Vasilescu, Nicolae Kiritescu, Gherase Dendrino sau Nello Manzatti.

poza2

Cine oare nu a ascultat Da-mi guriţa s-o sarut, in interpretarea lui Jean Moscopol, Iubesc femeia cu inegalabilul Cristian Vasile, apoi Ce faci asta seara tu ? cu Dorel Livianu sau Sub balcon eu ti-am cantat o serenada cu Titi Botez. Piese care se aflau pe buzele tuturor bucurestenilor. Muzica este si ramane şi acum, inainte de toate, o maniera de exprimare artistica a simtirilor noastre cele mai profunde.

Si daca nu vreti sa fiti in pas cu moda viitorului, va invitam in Parcul Trandafirilor, la Terasa Lafayette, Zissu, Racaru, Visoiu, Carpati, Hotelul Continental, Alcazar sau la bodegile Roata lumii, Ciresica, Leul şi Carnatu’, La cotitura, Groapa dulce, La Berbec.

Pentru ca aici vei gasi, mort-copt, taraf sau orchestra si solisti vocali de marca. Valsul, tangoul, slow-ul, foxtrotul, charlestonul se intrepatrund cu melodiile de inima albastra, romantele si cantecele de petrecere.

Puteti asculta aici Ionel, Ionelule sau Inima-i un telefon, sau mai putin faimoasele Ilona, Marcitta, Noapte bună, Mimi!, Tu nu stii sa iubesti, Parca ieri ne-am iubit, Ochii tai m-au vrajit, De ce te uiti la mine, Tu nu mai esti a mea si multe alte creatiuni artistice pe note muzicale.

Se pare ca muzica Bucurestilor nostri dragi are viitorul asigurat. Restaurantele si bodegile mentin viu spiritul popular, iar discurile imortalizeaza pe vecie cantecele marilor nostri artisti.

Iata un dar care ne leaga de restul lumii. Nu suntem mici, suntem mai mari decat restul. Cu asa artisti, o femeie frumoasa sa ai pentru a iubi si bani pentru buzunarul lautarului. Si viata e buna...

2 palavre

dinu patulea 10:50 la 20 April
3
|
#1. bucuresti

asa da!


M Drosu 13:15 la 22 Noiembrie
0
|
#2. Restaurante, bodegi

Exista o singura problema: oare cati isi mai pot permita sa mai iasa macar la o bodega?????????? Se stie ca marea majoritate a romanilor au venituri extrem de mici si -paradoxal si cu tupeu- patronii restaurantelor si bodegilor practica preturi naucitoare ... Acesti patroni sa se interese de gradul de ocupare a restau-rantelor in anii 1950-1960 si chiar in anii 1970 si sa traga concluziile... poate ni le impartasesc si noua A, atentie si la calitatea din acei ani a bauturilor, meniurilor si a gratarelor. Astazi, pur si simplu, este o bataie de joc la adresa cetatenilor


Vorbe

Bucurescii, ingramadirea aceasta paradoxala, in care se intalnesc atatea aspecte contradictorii - batrane si moderne, elegante si boccii, duioase si hilariante -, prezinta, pentru pictorul insetat de frumusetea vie, un nesfarsit domeniu de inspiratie" - N.N. Tonitza

Concurs

Redescopera Bucurestiul de altadata

Harta Ceasurilor Timisoreana

Ceasuri Timisoreana

D'ale Bucurescilor

Ce preferi in timpul liber?
|Rezultate|Alte sondaje