HotBine ai venit in 1932!

Bine ai venit in Bucurestiul interbelic, unde promenadele pe bulivar, variete-urile si berariile constituie printipala moda a urbei.

In urmatoarele saptamani, vom face impreuna o calatorie in Micul Paris pentru a ne parfuma vara cu aroma unui oras plin de povesti. Metropotamul e deja gata de o calatorie in 1932 si te asteapta si pe tine cu articole si concursuri din vremuri imemoriale. Parol!

13 palavre

Irina 19:53 la 15 Iulie
4
|
#1. timisoreana si bucurestiul? si nimeni din brand team nu vede o problema?

ce legatura are timisoreana cu bucurestiul? fie el si de altadata? ce s-a intimplat in brand team? e cineva atent la stupizenia asta? Traditia e o tema buna atita timp cit nu se abuzeaza de ea.


Raiden 21:40 la 17 Iulie
3
|
#2. De acord cu Irina!

De unde pana unde face Timisoreana chestii d'astea? Am vazut "ceasul" de la Palatul Regal. Dupa ce ca textul e de o banalitate izbitoare, exista si o greseala care denota amatorismul celor care au facut chestia asta: pe fotografia din anii '30 a Palatului, ei au notat: 1920. Ceea ce ei nu stiu este ca in anii '20, Palatul Regal arata cu totul altfel decat in anii '30.


Cristian Vararu 13:38 la 26 Iulie
4
|
#3. Greseala!

Doamne iarta-ma, cum sa fie plin Belle epoque in 1930? Belle epoque s-a incheiat definitiv odata cu inceperea Primului Razboi Mondial. Nu putem folosi sintagma dupa cum ne trece noua prin cap, numai ca sa dam bine si sa "cream atmosfera", dat fiind ca ea desemneaza un anumit interval din istoria culturala a omenirii. Mai documentati-va, baieti, inainte sa riscati sa transmiteti prostii cititorilor mai naivi.


Gaby 17:01 la 07 August
1
|
#4. Palavra noua


Gaby 17:08 la 07 August
1
|
#5. Burzuluiala

De ce numai critici?Nu vi se pare ca s-a facut un lucru extraordinar?Ce daca e Timisoreana?Cu toate greselile pe mine m-au fascinat toate povestile chiar daca le mai citisem si le auzisem povestite de bunicii mei.Eu una ii felicit din inima si.......povestea sa mearga mai departe!


Nea NICU 16:11 la 14 August
1
|
#6. Bine ai venit in 1932!

Pai suntem in 1932 daca ar fi sa ne comparam cu alte capitale din Europa care sunt in 2009.


axelanti 22:56 la 16 September
2
|
#7. @ nea nicu

te contrazic! ar fi bine sa fim in 1932, mai degraba suntem in evul mediul, cel putin la aspectul orasului in centrul sau istoric. kiar as fi mandru sa triesc intr-un regat in plina dezvoltare, unde cei din frunte conduc prin cultura, nu prin prostie reminiscenta din perioada comunista...


mihai 22:34 la 08 Noiembrie
1
|
#8. citeste te rog

salut sunt mihai sunt membru la campania spune nu drogurilor vreau ca sa ajuti si tu aceasta campanie daca vrei www.spunenudrogurilor.com este o campanie non profit si o sa oferim mult ajutor la cei care au nevoie lasa un comentariu daca sustii aceasta campanie sa te sustinem si noi multumesc


mitica 14:28 la 14 Noiembrie
2
|
#9. o, da?

Campanii? "Sa readucem ce a fost"? Promovati Romania? Bucurestiul de alta data? Autostrazi? Noua ne pasa? O Romanie a bunului simt? s.a.m.d. Au ceva in comun toate astea? Pai voi cu bere aduceti romanasii nostrii iar la civilizatie? Cum, cand e atat de furat? Si de mintit? Si de vrajit? Si de jmekerit??? Mai facem si noi o campanie, un ban cinstit? Stiti cat s-a investit in "campanii" pana acu`, fraaatilor? SUNTEM SATUI DE POVESTI.

Sa va spun eu: Un Bucuresti al ipocriziei, parvenitilor, shaormelor, scarilor de bloc din berceni, sedii de partid luxoase, tarani din masini de lux de scuipa pe tine la intersectie, al bancilor prezente pe fiecare straduta, al dobitocilor din mall de sparg in doua KFC`u, al cesetorilor din metrou, al rahatului de caine crunt de mult de pe strazi, un oras unde te fura pana si vanzatoare de la paine, unde mori in trafic, iti murdaresti 3 camasi pe zi, si te scarbesti la fiecare pas afara din casa, unde toata lumea e nervoasa si satula, de acest mic paris.

Pfuuuu. Palavre? da, sunt de acord.


Vlahul 15:16 la 11 December
1
|
#10. Palavra noua

Orasul asta arata asa datorita locuitorilor ei. Si de cele mai multe ori il blameaza tot cei care l-au adus aici, care arunca pe jos, din masina, care polueaza in toate modurile posibile.
Mie unu imi place orasul meu, eu privesc cladirile si caut sa le gasesc istoria, sa descopar ce cladire a disparut si cand...


Marcel 18:23 la 01 February
1
|
#11. Palavra noua

O lume plina de farmec- Bucurestiul interbelic. Parte din el il puteti descoperi si pe:
http://deieri-deazi.blogspot.ro.
Sper sa va placa.


Adrian Constantin 01:02 la 28 February
2
|
#12. Case De Epoca Din Buzaul De Altadata . O invitatie la calatorie !

https://www.facebook.com/CaseDeEpocaDinBuzaulDeAltadata


Marcel 14:28 la 28 February
4
|
#13. Romania inceputului de secol XX

Va astept ca dupa o escala pe la 1932 sa continuati drumul catre inceputul de secol XX pe:
http://deieri-deazi.blogspot.ro


Vorbe

Bucurescii, ingramadirea aceasta paradoxala, in care se intalnesc atatea aspecte contradictorii - batrane si moderne, elegante si boccii, duioase si hilariante -, prezinta, pentru pictorul insetat de frumusetea vie, un nesfarsit domeniu de inspiratie" - N.N. Tonitza

Concurs

Redescopera Bucurestiul de altadata

Harta Ceasurilor Timisoreana

Ceasuri Timisoreana

D'ale Bucurescilor

Ce preferi in timpul liber?
|Rezultate|Alte sondaje