La Leul si carnatul

Putini sunt petrecaretii Bucurestilor care sa nu fi auzit deja de gradina La Leul si carnatul. Desi proaspat deschisa, gradina si-a castigat faima in urbe datorita vinurilor de soi, mancarurilor romanesti de calitate prima-intai si tarafului care rasuna pana tarziu in noapte in intersectia dintre Strada Natiunilor Unite si Strada 11 Iunie.

Cheflii bucuresteni se pot delecta aici cu soiuri alese de vin si sprit, iar daca ii incearca foamea pot consuma in voie patricieni, mititei, tuslama si ciorba de burta, la preturi bune (2 lei un pranz indestulator).

Bucatele sunt bine pregatite pe gratarul gradinii, care nu degeaba isi poarta numele. Mai puteti degusta aici icre, ghiudem, tuiculita si alte mizilicuri indeobste apreciate la ceasurile de racoare ale serii, inaintea unui chiolhan de neuitat.

La Leul si carnatul  La Leul si carnatul

Dar deliciul gradinii vine de la reprezentatiile date de renumitele sale tarafuri de lautari si de la clientela aleasa. Acia il puteti intalni adesea pe Nichifor Crainic, care a si patit intr-o noapte o bataie sora cu moartea, intrucat, beat fiind, a insultat pe nevasta unui colonel.

Daca veniti pentru muzica si nu numaidecat pentru companie, va veti delecta cu trilurile Mariei Tanase si ale lui Grigoras Dinicu, iar daca veniti pentru nemuritorul Fanica Luca, aflati ca dansul pleca dintre noi ca sa-i incante cu muzica sa si pe parizieni.


Madalina C 15:19 la 16 Iulie
1
|
#1. Palavra noua

Trebuie sa recunosc ca initiativa este buna, desi putin cam fortata totusi. Analogia e buna totusi: Bucurestiul de altadata..Timisoara care si ea e bere cu traditie, ce s-a pastrat de-a lungul timpului. Insa pentru a invoca Bucurestiul de altadata e nevoie de mai mult de 3 articole. Daca nu s-ar fi lansat comunicatul de presa, probabil ca nici nu te-ai fi gandit ca in spatele intregii miscari sta berea Timisoreana (probabil pentru ca nici un element de aici nu te duce cu gandul la bere)


Vorbe

Bucurescii, ingramadirea aceasta paradoxala, in care se intalnesc atatea aspecte contradictorii - batrane si moderne, elegante si boccii, duioase si hilariante -, prezinta, pentru pictorul insetat de frumusetea vie, un nesfarsit domeniu de inspiratie" - N.N. Tonitza

Concurs

Redescopera Bucurestiul de altadata

Harta Ceasurilor Timisoreana

Ceasuri Timisoreana

D'ale Bucurescilor

Ce preferi in timpul liber?
|Rezultate|Alte sondaje