Castiga audiobook-ul El major si ea minora de George Topirceanu [inchis]

topirceanu
humanitas

Asculta aici un fragment din audiobook.

"Topirceanu a fost una din voluptatile literare ale adolescentei mele.

Un perfect dozaj de mestesug, emotivitate si ironie, rezumat gratios al unei Romanii belle-epoque, asa cum imi place sa mi-o imaginez: cu ragazuri civilizate, indrazneli citadine si candori rurale. Se spune, mereu, ca poezia lui Topirceanu este minora. Se poate.

Dar exista un minorat sfasietor al fiecarui fragment de viata, daca il privim pe fundalul monumental al celor doua-trei evenimente majore de care nu scapa nimeni. Majora cu adevarat e, in fond, numai moartea. Restul e zbaterea minora a cotidianului, materia trecatoare a unei trecatoare umanitati. Cu alte cuvinte, restul e Topirceanu..."  spune Andrei Plesu.

Audiobook-ul El major si ea minora, ce cuprinde 24 de poezii de Topirceanu, este in lectura lui Andrei Plesu, cel care a facut si selectia. Veti descoperi un Topirceanu surprinzator, ironic, intresant, cu multe subtilitati despre natura umana si societate. Cel putin, in Bacilul lui Koch, nu credeam ca poate vorbi cineva atat de captivant despre un subiect medical. :)

Pentru a castiga unul dintre cele doua audiobook-uri oferite de Humanitas Multimedia, completati acest quiz pana joi, 6 august, ora 14:00. Succes!

humanitas

Castigatori: Moisescu-Dumitrescu Andrei si Cristina Grigore

Ally 20:34 la 04 August
0
|
#1. ...

toparceanu... DA! insa in lectura lui plesu.. .hmm, ma pune pe ganduri, oare nu exista o optiune mai buna?


pop aurelia 15:54 la 05 August
0
|
#2. palavra

George Toparceanu intradevar Da! dar in lectura lui Andrei Plesu ma pune sa ma gandesc care ar fi o optiune mai buna.


Ramona 12:16 la 06 August
0
|
#3. Andrei Plesu

Cred ca n-ar fi fost un personagiu mai potrivit sa citeasca Topirceanu, poate si pentru ca Topirceanu este una din voluptatile lui Plesu. Si se vede. :)


Vorbe

Bucurescii, ingramadirea aceasta paradoxala, in care se intalnesc atatea aspecte contradictorii - batrane si moderne, elegante si boccii, duioase si hilariante -, prezinta, pentru pictorul insetat de frumusetea vie, un nesfarsit domeniu de inspiratie" - N.N. Tonitza

Concurs

Redescopera Bucurestiul de altadata

Harta Ceasurilor Timisoreana

Ceasuri Timisoreana

D'ale Bucurescilor

Ce preferi in timpul liber?
|Rezultate|Alte sondaje